اولتراسونیک کلینر

اولتراسونیک کلینر | اولتراسونیک کلینر(بیوسونیک) چیست: همان طور تا حالا  با استفاده از ارتعاش با فرکانس بالا، برای از بین بردن جرم در دندان ها استفاده می کردیم، حال با استفاده از این تکنولوژی اما روش کاری متفاوت جرم های روی ابزار و وسایل دندانپزشکی را از بین می بریم.

دستگاه اولتراسونیک کلینر این امکان را به ما می دهد که با استفاده از امواج اولتراسونیک و ارتعاش آب، جرم های اولیه روی ابزار و وسایل دندانپزشکی را از بین ببریم.

این دستگاه دارای مخزنی جهت ریختن آب است که با انتخاب مدت زمان ارتعاش (سیکل کاری)  و گذاشتن ابزار در داخل مخزن، توسط لرزش آب جرم ها را از ابزار پاک می کند.

با استفاده از یک ولوم تنظیم، می توان میزان ارتعاش را تغییر داد.

نحوه بوجود آمدن امواج اولتراسونیک در آب درون مخزن:

در داخل دستگاه اولتراسونیک کلینر قطعه ای الکترونیک بنام پیزون وجود دارد که با دریافت انرژی الکتریکی امواج اولتراسونیک تولید نموده و به درون آب منتقل می کنند. این ارتعاش ها در آب به صورت حباب های بسیار ریز در می آیند ( با چشم قابل دیدن نمی باشد) که این حباب ها با برخورد به سطح ابزار و وسایل موجود در مخزن منفجر شده و در نتیجه باعث از بین بردن جرم ها و کثیفی های روی سطح ابزار و اشیاء درون مخزن می شوند.

دستگاه اولتراسونیک کلینر کاربرد بسیار وسیعی دارد بطوریکه علاوه بر از بین بردن جرمها و کثیفی از روی ابزار دندانپزشکی، پزشکی، آزمایشگاهی میتوان از آن برای تمیز کردن قطعات ساعت، عینک، خودرو و قطعات سرامیکی و صنعتی نیز استفاده کرد.

توصیه هایی درباره استفاده از دستگاه:

1-به قدری در مخزن آب بریزید که سطح آب بین نشانگر های حداقل و حداکثر قرار گیرد .

2-مناسب ترین زمان برای شستشو حدود 20 دقیقه می باشد.

3-از آب لوله کشی شهری برای این دستگاه استفاده کنید.

4-سبد های موجود در دستگاه دو نوع می باشد فلزی و پلاستیکی که سبد های پلاستیکی انرژی اولتراسونیک را تا میزان 30 درصد کاهش می دهد اما سبد های فلزی نسبت به پلاستیکی 8 درصد انرژی کمتری جذب می کند.

5-از ریختن مواد شیمیایی خورنده به داخل مخزن خودداری کنید چون باعث آسیب رسیدن به مخزن و قسمت های پلاستیکی دستگاه می شود. در مواقع لزوم می توانید از ظروف واسط شیشه ای مانند بشر استفاده کنید.

6-از باقی ماندن آب در داخل مخزن به مدت طولانی خودداری کنید و پس از هر سیکل کاری آب دستگاه را تخلیه کنید و با دستمال داخل مخزن را تمیز کنید.

7- از قرار دادن دستگاه زیر نور مستقیم خودداری کنید و از تراز بودن جای دستگاه اطمینان حاصل کنید.

8-برای تمیز کردن قاب دستگاه از مواد شوینده و پاک کننده استفاده نکنید.

9- به هیچ عنوان نباید بدون آب دستگاه را روشن کرد چرا که باعث سوختن دستگاه می شود.

10-از شستشوی طولانی مدت برخی از اقلام پرهیز کنید چرا که باعث بیشتر شدن ترک هایی که از قبل روی آن ها وجود داشته می شود.

11-روند کاری دستگاه اولتراسونیک کلینر به شکلی هست که آبکاری های از قبل آسیب دیده روی برخی از اقلام را از بین می برد بنابراین در هنگام استفاده از اقلام آب کاری شده دقت کنید.

12- سیکل کاری دستگاه را با توجه به اقلام گذاشته شده در مخزن انتخاب کنید.

نکته مهم :نباید کار دستگاه اولتراسونیک کلینر را با استریلیزاسیون اشتباه گرفت مثلا اگر یک اینسترومنت ( توربین) آلوده داریم ابتدا باید آن را اتوکلاو کنیم سپس در بیوسونیک قرار دهیم.

 

پارامتر های مهم در هنگام خرید دستگاه اولتراسونیک کلینر:

1-ظرفیت و قدرت دستگاه را می توان از مهمترین پارامتر های خرید در نظر گرفت.

2-نسبت سطح به عمق در دستگاه های مورد استفاده در دندانپزشکی از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که هر چه عمق کمتر و سطح بیشتر باشد برای استفاده در دندانپزشکی راحت تر خواهد بود.

3-در برخی از اولتراسونیک ها به جای استفاده از یک هسته پیزونی از دو هسته استفاده شده که قدرت دستگاه را بالاتر می برد .(معمولا در ظرفیت های بالتر از 5/1 لیتر)

4-داشتن هیتر  برای گرم کردن آب در دستگاه ها نیز از دیگر ویژگی های مهم اولتراسونیک کلینر می باشد. در مدل هایی که هیتر وجود ندارد کاربر دستگاه باید آب ولرم به داخل مخزن دستگاه بریزد. (گرم بودن آب در برخی از سیکل های کاری کیفیت جرم زدایی  را افزایش می دهد.)

5-وجود شیر تخلیه در دستگاه بسیار کاربردی بوده چرا که در هنگام پر کردن مخزن و خالی کردن آن نیز می توان از شیر تخلیه بهره جست.